Zanęty uklejowe
Zanęty uklejowe
22 lipca 2012
Nęcenie karpi na różnych łowiskach
Nęcenie karpi na różnych łowiskach
25 lipca 2012

Zanęty leszczowe

Zanety-leszczowe

Zanęta na leszcza

Poniżej prezentujemy przepisy na zanęty leszczowe na różne pory roku: 

1) Zanęta leszczowa na kanał, wiosna – receptura.

– 50% Leszcz Duży GMS Gutkiewicza

– 30% Canal Sensas

– 20% Epiceine Sensas

– Zapach Brasm Marcela

Zanętę zmieszać z gliną w proporcji 1:1, dodać ochotki zanętowej i śladową ilość pineczki. Komponęty wymieszać ze sobą w jakieś (6h-12h) przed zawodami w woreczku wszystko razem bez gliny oczywiście.

2) Zanęta leszczowa na kanał, lato – jesien, przepis i receptura.

– 50% Gold Pro Breme Marcela

– 30% Gros Gardons Sensas

– 10% Epiceine Sensas

– 10% Pieczywo piernikowe

– Zapach breme i wanilia zamieszany 1:1

Zanętę zmieszać z gliną w proporcji 1:2, dodać ochotki zanętowej i śladową ilość pineczki. Komponęty wymieszać ze sobą jakieś (6h-12h) przed zawodami w woreczku wszystko razem bez gliny oczywiście.

3) Zanęta na leszcze na rzekę – przepis i receptura.

– 70% Super leszcz Lorpino

– 20% Fond Sensas

– 10% Epiceine Sensas

– Zapach wanilia

– klej zanętowy

Zanętę zmieszać z gliną w proporcji 2:1, dodać ochotki zanętowej i pinkę sparzoną wraz z casterami i mięsnymi kolorowymi. Komponenty wymieszać ze sobą w jakieś (6h-12h) przed zawodami w woreczku wszystko razem bez gliny oczywiście. Robaki maja być sparzone albo zamrożone.

4) Zanęta na leszcze na wodę stojącą, przepis i receptura.

– 50% Super Etang Bremes Sensas

– 20% Gros Gardons Sensas

– 10% Pieczywo piernikowe

– Zapach Bremes Sensas

Zanętę zmieszać z gliną rozpraszającą i dodać ochotki zanętowej i szczelać z procy pinką.

5) Zanęta na leszcze na kanał, przepis i receptura.

– 50% Gold Pro Breme Marcela

– 20% Secret Marcela

– 10% Epiceine Sensas

– 10% Gros Gardons Sensas

– Zapach Bremes Marcela

Zanętę zmieszać  z gliną w proporcji 1:1, dodać ochotki zanętowej i pinke. Nawilżyć wodą z melassą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *